Васил Михайлов с почетен знак по повод 80-годишнината си

Снимка: Прессекретариат на президентството

Държавният глава Румен Радев връчи почетен знак на Васил Михайлов за приноса на актьора към българската духовност и култура и по повод неговата 80-годишнината. Президентът отличи легендарния артист в сряда вечерта на сцената на театър „Българска армия“, където Васил Михайлов играе повече от 50 години, а снощи се превъплъти в ролята на Стоян Глаушев в постановката „Железния светилник“.

Държавният глава и съпругата му Десислава Радева бяха сред зрителите на представлението, след края на което творческият състав на театъра и президентът поздравиха актьора и отбеляза 80-годишнината му.

Още дълги години бъдете капитанът на българската доблест и на народната любов, пожела Румен Радев на Васил Михайлов, който е изиграл стотици роли на сцената и екрана, а емблематично остава превъплъщението му на капитан Петко войвода в едноименния сериал. Държавният глава заяви, че за него е чест да засвидетелства почит и благодарност от името на целия български народ и многобройните поклонници на актьора. „Вие сте войвода, предрешен като наш съвременник, вие сте хан, генерал, хаджия, хъш, вие сте човек с горда осанка и неподражаемо мъжко присъствие“, обърна се президентът към Васил Михайлов.

Президентът поздрави актьорския състав и екипа за невероятната им работа по постановката „Железния светилник“. Преживяхме и продължаваме да живеем в трудни години, но в никоя от тях българският театър не пустееше - той бе светилникът за мнозина и вярвам, че ще продължи да бъде такъв и занапред, заяви още президентът Радев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK