Милена Донева: Благоевград е отлично развита в социално отношение община

Милена Донева, снимка: Пресцентър ГЕРБ - Благоевград

Ръководителят на комплекса за социални грижи за стари хора в Благоевград Милена Донева оцени работата на Общината в посока развитие на социалните услуги през последните четири години като отлична.

По време на мандата на кмета д-р Атанас Камбитов бяха направени общо три комплекса за социални услуги. Комплекс за социални услуги за деца, Комплекс за социални услуги за възрастни хора с увреждания и Комплекс за социални услуги за стари хора. Числеността и длъжностите на персонала са съобразени с изискванията на Министерството на труда и социалната политика, а изготвените длъжностни разписания осигуряват кадровото обезпечаване на звената. Всички тези комплекси бяха създадени с цел да се стига по-лесно до потребителите  и служителите, които обгрижват хората. Моето мнение е, че нещата в сферата на социалните услуги в Благоевград вървят в правилна посока. Качеството се повишава непрекъснато.

Имаме общо около 20 звена, в които предлагаме социални услуги. Мога да кажа, че на фона на всички останали общини, Благоевград е доста развит в социалната сфера“, каза Донева.

Тя добави, че за качествените услуги, предлагани от Общината, е създадена и нова база, в която се помещава Домашен социален патронаж. Капацитетът на новата кухня е 260 места, като на ден в нея се приготвят  около 1000 порции. Милена Донева подчерта и факта, че от февруари месец тази година заплатите на работещите в социалната сфера към Община Благоевград са повишени средно с 20%.

Сред приоритетите, залегнали в управленската програма на д-р Камбитов, за периода 2015-2019 г., са разработване и набор от нови социални услуги, включително обучение на деца и млади хора за самостоятелен живот и пълноценна интеграция в обществото.

Предвидено е и предоставяне на социални услуги, насочени към коригиране на негативни поведенчески модели, семейно консултиране, реинтеграция на деца, напускащи специализираните институции.

 

КОМЕНТАРИ

Леле11:01 - 10.01.2021
Дали пък си вярва? Ако е така значи има разстройство, ако не-искрена лъжкиня за са има власт и пари.
Ии20:39 - 01.01.2020
Мда само в нейните очи.
Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK