Милен Радуканов: Все още не сме си осигурили оставането в групата

Снимка: Infomreja.bg, архив

Старши треньорът на ОФК Пирин Благоевград Милен Радуканов даде поредната пресконференция, този път преди гостуването на Берое в Стара Загора. Орлетата все още не са си осигурили на хартия оставането в групата, според Радуканов.

Въпреки солидната преднина от точки пред двата тима, които ще участват в плейофите за място в групата, Радуканов е категоричен, че не трябва да има отпускане в редиците на Пирин и се стреми да поддържа напрежение в съблекалнята.

"Обикновено в България футболистите понякога се лутат нагоре-надолу. Понякога, заради прекалено напрежение, не можеш да играеш и да се представиш добре, понякога, когато си по-лежерен или успокоен, си мислиш, че всичко е наред, тогава или може да направиш много добри мачове, или някоя глупост и да се изложиш много. Така че се опитваме да предадем на футболистите мотивацията, че нищо не е свършено", добави Радуканов.

Пред тима се открива възможност за атакуване на по-предна позиция в крайното класиране. Битката за първото място в тази четворка, по всичко личи, ще бъде между Пирин и Берое. Точно затова предстоящият двубой в Стара Загора е много важен.

"След два дни почивка проведохме тренировки, днес и утре имаме още две, по време на които ще преценим последните детайли около подготовката за предстоящия двубой и кои от футболистите ще бъдат титуляри и кои ще останат на пейката срещу Берое", съобщи Радуканов.

"Отиваме с настроение и желание да се представим добре, да се противопоставим на един от добрите отбори в България и да търсим успех. Гледаме да печелим точки във всеки мач, доколкото ни позволяват силите с нашите ограничени възможности", каза наставникът на Пирин.

Все още не се знае дали той ще може да разчита в предстоящия двубой на лекуващите травми Орлин Старокин, Антон Костадинов и Даниел Младенов. Извън строя остава и Аймен Суда. При това положение наставникът се надява техните евентуални заместници да се представят подобаващо. Последната загуба на Берое не е причина да се променят плановете и настройката за игра на Пирин, заяви Радуканов в отговор на въпрос.

"Ще играем по един и същи начин, в някой мач се получава, в друг - не, това, което се стремим да правим, каза той. Срещу Берое ще играем, както срещу всеки противник - с нужното уважение и с желание за добро представяне."

Двубоят от втората фаза на първенството в Първа футболна лига Берое - Пирин ще се играе на 14 април от 18:00 часа.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK