Милен Георгиев е координатор за Кюстендил на партията на Слави Трифонов

Снимка: Infomreja.bg

"Членството ми в "Има такъв народ" е по моето лично убеждение"

30-годишният Милен Атанасов Георгиев е координатор за гр. Кюстендил на партията "Има такъв народ" на Слави Трифонов.

Г-н Георгиев, ще споделите ли пред широката аудитория защо решихте да се установите в партията на Слави Трифонов?

Това направих по свое собствено мнение и убеждение, след дълбоко обмисляне на ситуацията, което съвпада и с мисленето на много хора в нашата страна. Тогава аз реших да се присъединя към ПП "Има такъв народ". Да бъде поставена преграда пред негативните явления и действия на управляващите, които ежедневно вече се случват в България от години и се образува голяма пропаст между народа ни и властимащите.

Разкажете повече за себе си.

Да, разбира се, роден съм в гр. Кюстендил. Завърших ПМГ – специалност информатика, а впоследствие в НСА кинезитерапия в педиатрия – бакалавър и магистър. Не съм женен още, но от 6 г. имам приятелка. Майка ми Марияна Младенова е детска учителка, а сестра ми е ветеринарен лекар. Спортист съм и спортувам активно, но в момента има малко застой по обясними причини, същевременно съм управител на Спортен клуб „Аполон”.

Бях предложен и по устав преминах всички процедури и фази на утвърждаване в партията. Десет години съм бил доброволец в Червения кръст и съм награждаван като най-младия кръводарител през 2009 г. за безвъзмездна помощ. Въпреки че съм завършил образованието си и имам професия, аз се ориентирах и към земеделието и станах земеделски производител, като се занимавам и с пласмент на череши, ябълки, сливи, тикви, картофи  и др.

Виждам потенциал в себе си и изграждам нови насаждения, но сложното тук е, че те се чакат 5 години, за да дадат своя резултат. Виждам бъдеще и смисъл в напоителните системи, които са много важни. Съобразявам се с жизненото равнище на хората в нашия град и стандарта им на живот, с които са съобразени и цените, като правя и отстъпки.

Пазим се от политически номади и членството ми в "Има такъв народ" е по моето лично убеждение. Утвърждаването става от комисия в София, а и ние не сме властта, нито я консумираме. Мечтаем на първо място да можем да реализираме исканията от референдума, което политиците не го приемат, но той е от голямо обществено значение за развитието на България.

Какво може да ви смути в дейността Ви?

Много неща могат да ме смутят, например за определените субсидии искат в чужбина да се премахват, а получените субсидии първо от 1960 г., а в България от 2007 г. евро субсидиите, трябва ни по-малък период от време, за да се поздравим с другите държави, като земеделските производители от Гърция, където им се покриват всички разходи предварително, а в България много по-малко от 50 евро на дка за производството на картофи, да речем, а в чужбина се дават 400 евро на дка.

За да получиш субсидии, трябва да докажеш продажбата и транспорта. А в Германия картофите сега са на 1 цент, като сравнението е очебийно. Лобиските поправки са хаотични, законодателните, включително и в земеделието. Земеделското производство е поставено в едно несигурно състояние, както и възможността за производство принуждава много хора да се откажат от земеделието.

Какво мислите за развитието на Кюстендил в бъдеще?

Тук виждам много положителни неща – но основно развитие в четири посоки. Да се планират нещата, свързани с природата, т.е. с гората, равнозначни на земеделието, свързани с екотуризма, минералната вода, свързана с балнеологията. В горите дърводобив да, ама и достатъчно залесяване, защото няма баланс, ако има болни дървета по горите, трябва да се вземат мерки. На първо място местната власт да успее да задържи младите хора, за да се развият бизнес центрове с високотехнологични системи.

Да могат да се плащат данъците, защото в момента са много малко производителите в Кюстендил. Ако нещо се произведе тук, в тези прекрасни условия, ще има възможност да се изнася в чужбина и да влязат пари обратно в нашия град.

Като задачи на партията ми е да се засили гражданското участие чрез проекти, допитвания. Представителната демокрация е неработеща и трябва смяна на системата с мажоритарна. Представителите на Кюстендил в НС няма да се влияят от партийната повеля, а от избирателите от българските градове и техния глас да се чува дистанционно и по електронен път.

Да има изборност на директори, областни дирекции на МВР, както и да има пряк избор на началници, прокурори на РБ, на омбудсмана, пряк избор от гражданите на страната в хранителната система, която да бъде под строг контрол, реално да бъде установявана на върховенството на закона.

Да бъде премахнато партийното влияние върху съдебната система. Да се реформира здравеопазването и да се установи равнопоставеност в него и равен достъп, качествена грижа за всеки човек.

Да се извърши административна реформа чрез намаляване на бюрокрацията и въвеждане на електронно обучение и към него да се неутрализират монополите и картелните структури. Да се осъществи защита на семейството и семейните ценности. Осигуряване на достоен живот чрез достойни доходи. Даване право на човешките свободи и лична неприкосновеност на личния живот. Това трябва да се постигне в общия политически живот, като се организират реформи и допитване до народа и засилване ролята на пряката демокрация.

 

Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Стефан00:46 - 17.01.2021
Браво, успех и само напред!
Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK