"Час по любов" с автора Валери Еличов в Гоце Делчев

Снимка: Читалище „Просвета“

Поетично-музикален спектакъл, озаглавен „Час по любов“, ще представи в Гоце Делчев по стихове на лиричния поет и актьор Валери Еличав, който на сцената на читалище „Просвета“ в града ще гостува на неврокопчани с с младата актриса Ива Трифонова.

Двамата великолепни артисти обещават на неврокопската публика един час по любов, в който автора на „Сърце от ситни кръпки“ Валери Еличов и прекрасната Ива Трифонова ще пеят и рецитират под акомпанимента на китарата на Еличов най хубавите негови стихове.

Валери Еличов е роден на 1.03.1957 година в село Ружинци, Видинско. Завършил е Математическа гимназия във Видин през 1975 година. Завършил е ВИТИЗ „Кр. Сарафов” през 1981 г. след което започва работа като актьор  в ДТ „Й. Йовков” в Добрич. От 1985 година Иличов играе в ДТ „Адр. Будевска” – Бургас, който град той самият определя като негова любов и вдъхновение.

Освен стоте роли, които Валери Еличов е изиграл в театъра и няколкото в киното и телевизията, той с голям успех пише песни и стихове. Издал е три стихосбирки - през 1999 година „Почти изповед”, през 2000 година „Целият този хаос” - и двете на издателство „Аб”, а през 2012 година – „55” на издателство „Балтика” – Бургас.

Еличов е издал и два компакт диска с 25 негови песни.

„Сърце на ситни кръпки“ е четвъртата му стихосбирка, в която има 69 стихотворения.

Не пропускайте „Часът по любов“ на Валери Еличов в сряда, 6. юни, от 18 часа в голямата зала на читалище „Просвета“ е поканата от автора и организаторите на спектакъла към неврокопската публика.  

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK