Михайлов: Щом си подаваш оставката, значи имаш дупе

Снимка: БГНЕС

Експрезидентът каза, че ще ходи на лов и риболов

Борислав Михайлов обяви, че от доста време е обмислял да се оттегли от управлението на родния футбол. Президентът на БФС заяви това пред журналисти в Национална футболна база в Бояна, пише Gong.Bg.

"Благодаря за последните 14 години, в които сме работили заедно, къде хубаво, къде - не. Ще направим много кратък анализ какво се е случило в периода, в който бях президент. Току-що подадох оставка като президент. Това е личен акт и не се обсъжда. Дойдох да уважа хората и да им го кажа лично", сподели Борислав Михайлов.

„Накратко бюджет 2006 година - 5 615 000 лева, 2019 година - 18 924 000 лева. Във всичките години е растял бюджетът."

"14 години са доста дълго време, отдавна си мислех, че може да съм омръзнал на хората. Случиха се много неща, но предпочетох с моята оставка да сваля това напрежение и хората да могат да работят спокойно. В деня на мача се видях със спортния министър. От много време замислях това. Първата ми реакция беше, че подавам оставката. Оставката не се приема. Изпълкомът няма какво да обсъжда", каза още Михайлов.

„Футболът се прави в клубовете, трябва да бъде разбрано от всички и от човека, който дойде след мен. Аз като бях вратар 6 гола не са ми вкарвали. Няма нищо странно, нито фатално. Казах ви, че на човек му свършва предела на търпението.”

Запитан дали смята, че скандалът с расизма на стадиона е бил предизвикан, Борислав Михайлов отговори: „Не е организирано от Футболния съюз със сигурност, платили сме на стюарди на полиция, не мога да гадая дали е нарочно или не. Тази истерия дойде от Англия, аз писах две писма. За защита на България, българските фенове и футбол. Тези неща се случват много повече в други държави.”

„Не е моя работа да коментирам органите на реда. Дошъл съм най-любезно да отговарям на въпросите, не че вие можете да ми търсите отговорност. На Стоичков няма какво да му отговарям."

„Оценката за мен е, че четири пъти съм избиран на този пост с 90% от гласовете. Много неща се промениха и към хубаво, като работа на БФС, когато се струпат много неща, идва нов, няма време. Това, че са слаби резултатите на националния отбор. Просто идва момент, в който на човек му писва.”

 

„Не е нужно начело на футбола да е бил футболист, а да е добър мениджър следващият президент на БФС. Няма черно тото в  България, защото не е доказано, стига с това тото.  Когато имаш дупе, си подаваш оставката. Ето аз съм пред вас. Какво ми говорите за други хора.”

„14 години президент, 8 години член на Изпълкома на УЕФА. Ако някой поиска контакт или експертиза мога да го дам винаги. Така съм направил договора, че мога да не ходя на мачове. Мога да ги гледам по телевизията.”

„Не може да чуеш 4-5 души от 25 000 и да спреш мача. Не го разбирам това. С Чехия ни наказаха, защото имаме знаме, което е признато от България, но не и от FARE”, допълни Михайлов.

Той обяви, че скоро няма да се занимава с футбол. Михайлов коментира на официална пресконференция, след като обяви официално решението си пред Изпълкома на БФС, че ще се отдаде на почивка, но и разкри най-голямата грешка по време на управлението си.

„Най-голяма грешка трудно мога да ви кажа сега, сигурно съм бил прекалено добър. Аз ще си почивам известно време, ще ходя на риба, на лов. Не, не бих казал, че съм предаден. Ще мисля за футбол след много време”, заяви Борислав Михайлов.

"Отдавна се замислям, че може да съм омръзнал на хората. Напоследък се случиха неща, които вкарват напрежение. Предпочетох с моята оставка да сваля това напрежение и моите колеги да работят спокойно", каза Михайлов на пресконференция на базата в Бояна.

"За футбол ще мисля след много време, ако въобще мисля. Аз бях дотук. В България никой не харесва успелите хора, а аз съм доста успял човек", коментира той.

Президентът в оставка на БФС - Борислав Михайлов сподели на днешната си пресконференция след извънредното заседание на Изпълкома най-голямата си грешка по време на управлението си. "Най-голямата ми грешка през тези години беше, че бях прекалено добър с всички, заяви Михайлов.

Вече бившият президент на БФС - Борислав Михайлов, даде любопитен отговор и на въпрос защо е толкова мразен. "Защо съм толкова мразен? Ето, ще ви отговоря. Мразен съм, защото винаги съм държал да се спазват правилата, и който не го е правил, си е понасял последствията", заяви Михайлов след подадената пред Изпълкома оставка./ НОВА

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK