Разкриха множество престъпления при спецоперация в Сливенско

Снимка: ОДМВР-Сливен

Извършителите са задържани

В края на миналата седмица е проведена специализирана операция по противодействие на битовата престъпност от служители на РУ-Сливен под надзора на Окръжна прокуратура.

В хода на операция са разкрити множество престъпления срещу собствеността, заявени от началото на месеца. Извършителите са установени и задържани.

22-годишният криминално проявен Т.Х. от село Гергевец е задържан в района на общинския пазар в град Сливен. На 11 октомври той е проникнал в заведение за бързо хранене в центъра на Сливен и е извършил кражба на метален шкаф с намиращи се в него 50 лева на монети. Т.Х. е направил самопризнания, задържан е за 24 часа. 

Във ферма за животни в село Крушаре е задържан 37-годишният, криминално проявен, П.Д. , който на 30 септември е проникнал в частен имот в същото село и е извършил кражба на сумата от 300 лева.

В хода на операцията са задържани извършителите на кражби на 2 мобилни телефона и кражба на сумата от 340 лева от частен дом в град Сливен. Извършителите са задържани за срок до 24 часа в РУ-Сливен, като са привлечени и разпитани в качеството им на обвиняеми.

Разкрита е кражба на три броя тротинетки от детска градина в град Сливен. Извършителите са непълнолетни лица, като предстои предаването им на МКБППМН за отношение.

По време на операция са извършени проверки в районите на учебните заведения в град Сливен за установяване разпространение и употреба на наркотични вещества, извършен е контрол на лица с криминални прояви и проверки на водачи на МПС за употреба на алкохол, наркотици и правоспособност.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK