Михаил Саакашвили: Украинският главен прокурор е двойкаджия

Снимка: © gettyimages (архив)

Украинският главен прокурор Юрий Луценко бе обявен от бившия грузински президент Михаил Саакашвили (на снимката), написа газета.ру. Политикът, който бе лидер на кавказка република от 2005 до 2013 г., заяви, че първият обвинител на източноевропейската страна е нелегитимен. "Аз няма да се предам на този двойкаджия Луценко. Той е лъжепрокурор.

Ако следователите искат да получат някаква информация, нека да дойдат тук", заяви Саакашвили в организирания от него вчера палатков лагер в центъра на Киев. По-рано днес полицаи се опитаха да арестуват отново бившия управник на украинската черноморска Одеска област (2015-2016 г.), след като главната прокуратура издаде заповед за издирване на името на Саакашвили.

Привърженици на политика отблъснаха служителите на реда и отново се стигна до сблъсъци. Пазители на реда вчера задържаха Саакашвили, който бе обвинен в подпомагане и прикриване на дейността на организирани престъпни групировки.

По-късно негови привърженици го извадиха от полицейската кола. В отговор политикът организира палатков лагер пред сградата на парламента и поиска от Върховната рада да започне процедура по отстраняване от длъжност на украинския президент Петро Порошенко.

Говорител на държавния глава на Украйна днес заяви, че властта ще действа безкомпромисно срещу Саакашвили. "Ние ще покажем, че властта има сила да се защити от хората, които се опитват да разцепят нашето общество", заяви в парламента Ирина Луценко.  



 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK