Михаил Миков пред 50 000 на Бузлуджа: Тръгваме на поход към местните избори

Снимки: Пресцентър БСП

"Всички вие - работници, учители, лекари, сте истинската България, заради която ние тръгваме за спечелване на местните  избори. От тук тръгваме на поход към местните избори". Това заяви председателят на БСП Михаил Миков пред събралите се над 50 000 привърженици на лявата идея под паметника на Бузлуджа. Те от своя страна го посрещнаха с викове "БСП" и "Победа".

По думите на Миков БСП е национална партия, истинска партия. Той допълни, че през последните 25 години, в различни лаборатории са създавани лъскави и напудрени проекти с единствената цел да убедят хората, че не са важни политиката и партиите, че "да продаваш политика и прах за пране е едно и също и, че няма значение ляво или дясно". "Десетки хиляди сме тук, за да кажем от този връх, че има значение ляво или дясно, има 124 години значение", продължи лидерът на социалистите. 

По думите му и след сто години ще има значение, защото тези, които работят на минимална работна заплата, трябва да осигурят на децата си образование; тези, които плащат редовно здравните си вноски, не бива да доплащат, когато отидат в болницата. " Страната трябва да вземе от онези, които избягват данъчното облагане, които са превърнали обществените поръчки и корупцията в начин на развитие", категоричен бе Миков. Той заяви, че България трябва да има своя самостоятелна външна политика, която казва не на санкциите срещу Русия, които съсипват ЕС и нанасят щети на България.

Миков не скри, че на последните избори партията има най-нисък резултат за последните 25 години. В тази връзка той каза, че Конгресът е дал своя знак към политиката на БСП и онова, което трябва да се свърши в организационен план, за да бъде партията истинската, голямата, представителната алтернатива на днешното управление.

"Искам да ви благодаря, че сте тук и работите във вашите градове, села, малки и големи населени места", каза още Миков. По думите му българският социалист е част от онова, което партията е изграждала и строила и младите трябва да бъдат горди, че членуват в нея.

"Днес БСП излиза с гордо вдигната глава от тази една година, защото тя организира атаката на заробващия външен дълг от 16 млрд., тя отстоява правата на българина за здравеопазване, което не разделят хората на социално значими и социално незначими, защото ние, социалистите, казваме, че по-добре по-справедливо облагане, отколкото увеличаване на възрастта за пенсиониране до 67 години  в страната, в която има най-ниска продължителност на живота", категоричен бе Миков.

Той добави, че левицата предлага лява политика на местно и национално равнище, защото регионалните диспропорции са убийствени, демографската криза съсипва перспективите пред страната и обикновения българин, неравенствата между 1% и онези 99% обикновени българи са тежки и водещи към безпътица. 

По-рано през деня председателят на БСП Михаил Миков поднесе цветя на Барелефа „Основоположници на социалистическото движение”, паметника на Хаджи Димитър и на паметника на партизаните от Габровско – Севлиевския отряд. Там той връчи и членски електронни карти на новоприети млади социалисти. Сред тях бе и бъдещата майка Радослава Николова от Лясковец, Великотърновска област. 

„БСП е жива 124 години, защото ви има вас. Всеки един от вас с надеждата, вярата, личния принос и битките, които изнася във всяка кампания за БСП и за нашата кауза. Благодаря ви от сърце“. С тези думи президентът на ПЕС Сергей Станишев се обърна към хилядите социалисти на Бузлуджа.

„Нашата партия е основана като част от всесветската социалдемокрация. Гордея се, че аз представлявам БСП, начело на европейското социалистическо семейство. Благодаря ви за подкрепата, благодаря ви, че БСП е такава, че може да излъчи човек, който да застане начело на това семейство“, допълни Станишев. По неговите думи днес Европа боледува и прекрасната идея на ЕС - хората, народите да живеят в мир, взаимно уважение и солидарност, е разклатена. „Мисията на европейските социалисти е Европа да се промени.

„Да й върнем социалното, човешкото начало, така че всеки човек да види перспектива за себе си, за своите близки и своето семейство“, каза още той. Президентът на ПЕС уточни, че за да бъде постигната тази цел, трябва да има  силни национални партии.

 

Снимки: Пресцентър БСП
Снимки: Пресцентър БСП
Снимки: Пресцентър БСП

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK