Михаил Миков подкрепи кандидат-кмета на БСП Милан Богдански в Деня на освобождението на Благоевград

Снимки: Пресцентър БСП - Благоевград

Председателят на НС на БСП Михаил Миков бе на официална визита в Благоевград. „В този празничен ден - 103 години от освобождението на Горна Джумая искам да подкрепя по най-категоричен начин нашия кандидат за кмет на община Благоевград Милан Богдански и нашата листа с кандидати за общински съветници", заяви Миков на среща с младежи от Благоевград.

Той отбеляза, че Милан Богдански е „човек, който има опит в местното самоуправление, но освен това има и характер да води битки и да отстоява интересите на хората”.”Благоевградската листа за общински съветници на БСП е една от най-младите в областните градове в страната. Тези младежи обаче са опитни, интелигентни хора и благоевградчани трябва да ги подкрепят най-вече заради техните лични качества", добави лидерът на левицата.

За разлика от политическите проекти, които се сменят през няколко години, за да консумират власт, БСП „като истинска партия се стреми да реализира, да формира представителство на по-голямата част от българските граждани и техните интереси”, бе категоричен Миков. Той добави, че на местни избори най-важното е да се коментират политиките, които общините формират в полза на хората.

„БСП има своя платформа и нашите кандидати за кметове и общински съветници поеха ангажимент да я изпълняват в полза на гражданите. В другите политически партии е пълно с безпринципни коалиции заради самата власт. Ние няма да участваме в такива коалиции, защото властта не може да бъде самоцел", допълни Миков.

Лидерът на социалистите изрази надежда, че въпреки медийния похлупак върху действителния живот на хората, изборите ще бъдат време, в което кандидатите ще излагат своите платформи и ще се съобразяват с реалните възможности на всяка община.

Кандидатът за кмет на Благоевград Милан Богдански заяви: „Ние трябва да скъсаме оковите, които са налегнали Благоевград". По думите му сегашното управление на общината не работи по въпросите за младежката безработица. „Няма програма, която да възпре миграцията на младите хора. Благоевград е академичен град и над 20 000 студенти учат в него, след завършването на образованието си обаче те поемат през Терминал 2", каза още той.

БСП трябва да направи така, че гласът на хората да се чува от управляващите в общинската администрация. Според него това може да стане чрез съвместна работа между общината, гражданите, НПО, студенти, работодателски организации и други.

„Аз ще създам условията за такова сътрудничество", категоричен бе социалистът.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK