Михаил Андонов е новият шеф на НЕК

снимка: money.bg

Михаил Андонов е новият изпълнителен директор на Националната електрическа компания (НЕК). Това съобщи днес министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков.

Андонов беше изпълняващ длъжността изпълнителен директор на електрическата компания след отстраняването от длъжност на Красимир Първанов заради превишаването на правата му при подписването на поредното споразумение за удължаване на договора за строителството на АЕЦ "Белене".

Новият шеф е избран сред общо 13 кандидати за този пост като в "кратката листа" са били останали само четирима. От тях Андонов се е представил най-добре. След като преди време бе казал, че може НЕК да се управлява и от двама изпълнителни директори, днес Трайков заяви, че засега ще има само един, информира БТА.

Новият шеф на държавното дружество обясни, че една от първите му задачи ще е да разработи дългосрочна програма за погасяване на дълговете на НЕК. За периода от септември 2009 г. до април тази година беше главен счетоводител на енергийната компания, информира Дневник.bg.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk