Бивши активисти на НФСБ зоват за напускане на партията, стягат нова организация

Снимка:

Бивши общински, областни координатори и активисти на НФСБ излязоха с призив за напускане на партията. Подписаното от 15 бивши лидери по места обръщение бе прочетено на пресконференция в Хасково от Велизар Енчев. Напуснете партията, чието ръководство изтъргува патриотизма срещу министерски кресла и се превърна в патерица на ГЕРБ, пише в разпространения документ.

Време е да изградим нова патриотична организация, защитаваща автентичната програма на НФСБ, „Атака“ и ВМРО, отстояваща неподкупния патриотизъм и бранеща социалните права на трудовия народ, а не интересите на олигархичния режим.

Това сочат още инициаторите. Бившият депутат Димитър Байрактаров каза, че тече процес на масово напускане на членове и структури в цяла България и снемане на доверието към ръководството. Той призова за оставки лидерите на партията и депутатите от 44-то НС, въпреки че такава конституционна или законова възможност липсвала.

Байрактаров припомни масовото напускане на структури в Добрич, Бургас, Търговище, Шумен, Враца, София и Хасково. В обръщението ръководството на НФСБ е обвинявано в измама на членовете, „срамно колабориране“ с ГЕРБ, неизпълнение на основното обещание за 300 лева минимална пенсия и защита на политики и изповядване на ценности, напълно чужди на избирателите.

Двамата вицепремиери ще останат в историята на България. Единият е първият министър на отбраната, срещу който се разбунтуваха елитните части на българската армия, посочи Байрактаров. Вторият ще остане в историята като единственият вицепремиер, който е осъден за налагане на език на омразата и срещу когото има външна съдебна поръчка от Азербейджан за среща с терористични организации.

Това допълни Байрактаров. Бившият областен координатор на Хасково Кръстю Кръстев, който бе изключен на последния конгрес с мотива, че се е колаборирал с ДПС заяви, че е омерзен след като дори не познава никого от ДПС, и че 20 структури в областта са напуснали с него и в момента НФСБ в Хасково е „празен кашон“.

В отговор на журналистически въпрос Димитър Байрактаров подчерта, че има алтернатива в патриотичната ниша, която вече събира потенциал и която скоро ще бъде обявена, пише БТА.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK