Мигрантският поток започна, отново задържаха иракчани у нас

Снимка: МВР

Незаконните мигранти ще бъдат настанени в СДНВЧ - Любимец

На 20.07.2021 г. при специализирана полицейска операция служители на ГПУ - Царево спрели за проверка близо до Китен автомобил „Фолксваген Транспортер“ с неистински регистрационни табели и лого на банкова институция, управляван от български гражданин. При последвалата инспекция в товарния отсек на превозното средство граничните полицаи установили 22 незаконни мигранти без документи за самоличност - 13 мъже, осем жени и дете, по техни данни граждани на Сирия и Ирак.

Установено е, че микробусът е собственост на частно лице, а неистинските табели дублират реално съществуващи - собственост на банковата институция, която няма никакво участие в случая.

Водачът и шофьор на лек автомобил, засечен в близост до микробуса, са задържани в ГПУ - Царево. Образувано е досъдебно производство по чл. 281 от НК за каналджийство. На двамата мъже е постановена мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа с прокурорско разпореждане, те ще бъдат приведени в следствения арест в Бургас.

Незаконните мигранти ще бъдат настанени в СДНВЧ - Любимец. Работата по случая продължава.

Същия ден гранични полицаи ГПУ - Ивайловград спрели за проверка в района на село Планинец товарен автомобил „Форд Транзит“, шофиран от 24-годишен мъж от Софийска област. В каросерията на камиона са установени 24 незаконни мигранти (20 пълнолетни и четирима непълнолетни), без документи за самоличност, по техни данни афганистански граждани. Уведомена е районната прокуратура. Шофьорът и чуждите граждани са задържани, образувани са бързи производства.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK