Мигрантите от Централна гара отиват в Бусманци

Снимка: PRESS.TV

Групата от нелегални мигранти, която беше заловена вчера на Централна гара, ще бъде настанена в общежитието на МВР в Бусманци, предаде БНР.

Към момента бежанците са настанени в няколко районни управления на МВР на територията на София. Те все още се разпитват от органите на реда.
Полицаите разследват и дали сирийците са влезли у нас нелегално и са се качили на влака или са пристигнали в страната с влака от Турция.

Според директора на СДВР Ивайло Иванов това е третият подобен случай за страната в рамките на няколко години. Той допълни и че сред мигрантите няма болни – всички са в добро здравословно състояние.

Припомняме, група от 29 нелегални имигранти беше заловена вчера на Централна гара – София. Бежанците бяха задържани при акция на полицията, организирана по подаден сигнал за съмнителни хора на гарата. Чужденците са се предвижвали с товарен влак по направление Турция – Австрия.
 

Мигрантите са били открити във вагон със скъсан брезент. В хода на акцията полицаите открили и част от бежанците на покрива на влака, което наложи контактната мрежа на БДЖ да бъде спряна за около 1 час и 30 минути.

14 от мигрантите са жени, 9 са мъже, има и 6 деца. По първоначална информация всичките задържани са със сирийски произход. Те обаче нямат документи за самоличност.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK