Представители на местната власт в Радомир тичаха за Деня на олимпиеца

Снимки: Община Радомир

Певицата Инес Михайлова получи овациите на публиката

Председателят на Общински съвет – Радомир, Светослав Кирилов, общинският съветник Антонио Антонов, както и Владимир Димитров, треньор на ФК “Струмска слава”, показаха добра физическа форма и се включиха в лекоатлетическия крос, правейки една обиколка на местния стадион “Христо Радованов”. Включването на Кирилов и Антонов в кроса беше знак към обществеността в града, че спортът е един от приоритетите на местната власт.

Певицата Инес Михайлова получи овациите на публиката с изпълнението на народните песни “Лудо младо сън засънило” и “Хубава си, моя горо”. Вниманието на зрителите грабна и демонстрация по карате от Клуб “Цанев”.

В лекоатлетическия крос взеха участие младежи и девойки, както и ветерани и спортни деятели от Радомир. Участниците в кроса получиха фланелки, шапки и грамоти. Наградите бяха връчени от Александър Колев, който е човекът, носил олимпийския огън в Радомир през 1980 г., заедно с Любка Крумова и Светослава Асенова. В исторически план олимпийският огън е минавал два пъти през Радомир – за олимпийските игри в Москва през 1980 г., както и за тези в Берлин  през 1936 г.

“Клуб “Олимпиец” учи младите хора не само как да побеждават, но и да приемат достойно загубите. След пораженията винаги идват нови победи”, заяви при откриването на празника Доротея Костадинова, председател на сдружението. “Нашата цел е да възпитаме младите хора в духа на олимпийските ценности, който включва проявата на спортен хъс, уважение, честност, почтеност, както и усет към културата и изкуството”, добави още тя.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK