Мицански вкара, но Франкфурт изпусна победата

снимка: снимка: bnews.bg, архив

Българският нападател на втородивизионния германски ФСФ Франкфурт Илиян Мицански се разписа при равенството 3:3 на неговия отбор срещу Санкт Паули в двубой от Втора Бундеслига.

Нашият сънародник се разписа за 3:0 в 20-ата минута, след като неговият тим направи изключителни първи минути на двубоя, но след това изпусна солидната си преднина и стигна само до равенство. Въпреки попадението си Мицански бе сменен на почивката, тъй като малко преди края на първото полувреме тимът му остана с човек по-малко и трябваше да брани аванса си. Гаус откри резултата още в 6-ата минута, а Гьорлиц удвои в 17-ата. Три минути по-късно Мицански с мощен шут с десния крак опъна за трети път мрежата на Пикет. 

Още в 23-ата минута обаче Еберс намали за Санкт Паули, а в 39-ата минута Шлике от домакините бе отстранен с директен червен картон и бе присъдена дузпа за тима от Хамбург. От бялата точка Крузе направи 3:2. Точно минута след подновяването на играта за второто полувреме Бартелс оформи крайното 3:3. 

С точката Франкфурт заема 14-ото място с 30 точки, на седем пред намиращия се в зоната на баражите Ханза (Рощок). Санкт Паули пък пропусна да заеме позицията за плейоф за влизане в Първа Бундеслига, след като заема 4-о място с една по-малко от Фортуна Дюселдорф.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK