МГЕРБ – Благоевград търси новите народни будители

снимка: Пресцентър ГЕРБ

В навечерието на 1 ноември – Деня на народните будители, МГЕРБ – Благоевград обявява инициативата „Новите народни будители”.

”Ние, младите граждани за европейско развитие на България, си припомняме за подвига на онези учители, книжовници и общественици, които събудиха българския народ за ново величие в епохата на Възраждането. Бихме искали и на вас да припомним за добродетелите на тази епоха: пламенния патриотизъм, нестихващата жажда за просвета, порива към свобода и равенство с другите европейски народи”, се обръщат към своите съграждани членовете на МГЕРБ – Благоевград.

„Знаем и вярваме, че идеалите на Възраждането са живи и днес, два века по-късно. И днес съществуват достойните учители, дейци и вдъхновители, които ни позволяват да устояваме суверенитета и свободата на Майка България, макар и в един по-различен свят. В името на хората, които работят с любов за младите хора в България, ние обявяваме инициативата „Новите народни будители”, споделят от МГЕРБ.

До 26 октомври на електронната поща [email protected], фейсбук страницата и в офиса на ГЕРБ - Благоевград ще се събират предложенията и номинациите за съвременните будители на Благоевград. За да се номинира някой, трябва да се посочат имената му, как той изповядва ценностите на народните будители и с какво заслужава това призвание, неговата месторабота и информация за контакт (телефон, и-майл).

В Деня на народните будители Младежи ГЕРБ ще почетат всички номинирани с почетни грамоти и церемония.

      

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK