Ясни победители от конкурса на Боцев за есе

Снимка: Infomreja.bg

23 есета изпратиха учениците от Гоце Делчев за участие в обявения конкурс от народния представител Богдан Боцев.

Поводът е 115-та годишнина от гибелта на Гоце, а темата по която трябваше да пишат учениците бе: „Ако имате възможност да се върнете назад във времето, за какво бихте разговаряли с Гоце Делчев?“  Творбите са разделени в две възрастови групи: 5.-8. клас и 9.-12. клас и бяха оценявани от жури, съставено от преподаватели по български език и литература от всички учебни заведения в гр. Гоце Делчев.

Победител във възрастова група 5.-8. клас е Костадин Костадинов Кантарджиев – ученик от VI клас във Второ ОУ „Гоце Делчев“. На второ място журито класира Октай Руменов Пилев – ученик от VIII клас в ПГ по МСС „Пейо Кр. Яворов“.

Присъдени са две трети места - на Снежана Лазаринова Костадинова – ученичка от VI клас в Трето ОУ „Братя Миладинови“ и на Димитрия Василева Франгова – ученичка от VI клас във Второ ОУ „Гоце Делчев“.

„Журито и аз сме изключително впечатлени от есетата на учениците в тази възрастова група и затова решихме да присъдим и две поощрителни награди“, коментира Богдан Боцев. Те са за Димитър Петров Гемеджиев от VIII клас в НПГ „Димитър Талев“ и за Наталия Николова Джингарова от VII клас, във Второ ОУ „Гоце Делчев“.   

В другата възрастова група 9.-12. клас, журито определи за победител Мария Василева Фърчева – ученичка от 10. клас в  ПМГ “Яне Сандански“. На второ място е класирано есето на Ивана Иванова Малинова – ученичка от 11 клас в НПГ “Димитър Талев“. И в тази възрастова категория са присъдени две трети места – на Ангелина Гюргова Карталова от 10 клас в ПГ по МСС „Пейо Яворов“ и на Симона Димитрова Чакърова от 10. клас в НПГ „Димитър Талев“.

Авторите на двете най-добри есета в категориите - Костадин Костадинов Кантарджиев  и Мария Василева Фърчева, ще получат парична награда. Всички останали участници в конкурса ще посетят Народното събрание на Република България по покана на народния представител Богдан Боцев. Наградите на победителите ще бъдат връчени официално на 8 май /вторник/ от 17:00 часа в читалище „Просвета – 1865“, а двете есета-победители, ще бъдат прочетени от техните автори по време на общоградската церемония, посветена на 115-та годишнина от гибелта на Гоце Делчев, която ще се състои на 4 май 2018 г. от 17:00 часа на централния площад „Гоце Делчев“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK