МГЕРБ - Бобов дол отбеляза Деня на почит към жертвите на комунизма

снимки: Пресцентър ГЕРБ - Кюстендил

"Днес ние помним! Утре няма да забравим!", бе мотото, под което протече инициативата на младежите от ГЕРБ - Бобов дол по повод Деня на жертвите на комунистическия режим.

Младите хора от ГЕРБ раздадоха на съгражданите си над 200 брошури от по четири страници, на които са описани събитията от комунистическия режим.

"Това е черен период от националната ни история. Истинско безумие, което не бива да се забравя. И ние, като млади и будни българи, сме длъжни да помним тези деяния и да не допускаме те да бъдат повторени някога", заявиха младежите от ГЕРБ.

Те припомниха, че решението днешният ден да се отбелязва като Ден на почит към жертвите на комунистическия режим е взето през 2011 г. от правителството на Бойко Борисов, а предложението е направено от президентите Жельо Желев и Петър Стоянов.

Между 1944 г. и 1989 г., с особена интензивност до 1962 г., са действали лагери за принудителен труд  в България. Десетки хиляди затворници са изпратени в тези институции, често без съд и присъда. Един от най-печално известните лагери за принудителен труд е бил именно в община Бобов дол.

Днес, на 1 февруари, се навършват 70 години от произнасянето на присъдите на т.нар. Народен съд. По този повод, с редица мероприятия в цялата страна, младежите от ГЕРБ почетоха жертвите на комунистическия режим.

 

снимки: Пресцентър ГЕРБ - Кюстендил
снимки: Пресцентър ГЕРБ - Кюстендил
снимки: Пресцентър ГЕРБ - Кюстендил

КОМЕНТАРИ

Петко10:35 - 06.01.2017
Гражданино да ти начукам идеятя в осрания комунистически задник.Вие сте на путин курвите,харема за който винаги е мачтал.
11112:58 - 06.02.2015
деца, деца, ГЕРБ са едно от гнусните комунистически крила, бащите им са убивали без съд и присъда, вие знаете ли изобщо какво правите там на снимката, кой ви използува, на кого сте марионедки.
Гражданин10:05 - 02.02.2015
Имаше СДС, вече го няма! Имаше НДСВ, вече го няма! За сега има ГЕРБ, скоро и него няма да го има! Наш "Гоце" също. Социалистическата идея винаги ще я има, докато свят светува, дали се харесва на лумпениадата, нас въобще не ни интересува. ПЕС и БСП завинаги!
Код за сигурност, въведете кода 2xd