Кметът Владимир Москов откри учебната година във Второ ОУ. В класните стаи влизат 4200 ученици и 411 учители

Снимки: Община Гоце Делчев

В първия учебен ден прага на училищата на територията на община Гоце Делчев прекрачиха над 4200 ученици, като броят им е малко по-голям в сравнение с миналата година. В учебните заведения в град Гоце Делчев общият брой на учениците е 3263.

Най-многобройни по численост на учениците и тази година са двете гимназии – ПМГ «Яне Сандански» и НПГ «Димитър Талев», след което са Първо ОУ «Св. св. Кирил и Методий» и Второ ОУ «Гоце Делчев».

Първокласниците, които влязоха за първи път в класните стаи на учебните заведения в общината, са 310, което е повече в сравнение с миналата година.

Само в трите основни училища в град Гоце Делчев, броят на първокласниците е 217, което е с 30 деца повече спрямо предходната учебна година. Окончателният и точен брой обаче, ще бъде напълно ясен в първите дни след началото на новата учебна година.

411 са учителите през новата 2018/2019 година в училищата в община Гоце Делчев. От тях 297 ще преподават на учениците от трите основни училища и трите гимназии в града.

Кметът на община Гоце Делчев, Владимир Москов, присъства на официалното откриване на новата учебна година във Второ ОУ «Гоце Делчев». Той поля вода за успешното начало на най-малките – първокласниците, като отправи към тях пожелания за много здраве, усърдие и любознателност.

По повод началото на новата 2018/2019 година, кметът на община Гоце Делчев изпрати поздравителен адрес до директорите и колективите на всички учебни заведения на територията на общината. В него се казва:

          „Първият учебен ден е сред най-вълнуващите дни за всеки един от нас, споменът за които пазим през целия си живот. Очакването, любопитството, надеждата и вълнението, с което всяко дете прекрачва за първи път прага на училището е миг, който остава завинаги в сърцето.

          Жаждата за знания и стремежът към просвещение, са съхранили нацията ни през много тежки и трудни години. Затова, никога не бива да забравяме колко важно е учението и трябва да правим всичко по силите си, за да поддържаме огъня на будния и жаден за просветление български дух. 

          По повод първия учебен ден, приемете моите най-топли поздрави и благопожелания за успешна, спорна и ползотворна година, изпълнена с много поводи за радост и гордост!

 В този празничен ден приемете и моята благодарност за Вашия труд и професионализъм, с които изграждате успешни млади хора – бъдещето на нашата община и държава. Продължавайте да изпълнявате това свое призвание все така всеотдайно и професионално! 

          Община Гоце Делчев винаги е подкрепяла и ще подкрепя Вашите добри инициативи, защото за нас, бъдещето на младите хора е основен приоритет!“

        

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK