Кирил Пецев представя романа си „Църна месечина“ в Гоце Делчев

Снимка: Община Гоце Делчев

Историческият роман "Църна месечина" на Кирил Пецев ще бъде представен в гр. Гоце Делчев на 22 ноември 2018 г. /четвъртък/.

Представянето се организира съвместно от община Гоце Делчев, Общинският исторически музей и издателство "Лексикон", и ще се състои от 17:30 часа в залата на музея в града.

Романът е номиниран в конкурса за исторически роман през 2017 г. Авторът му - Кирил Пецев е роден в Петрич и повече от 40 години е живял в Благоевград. И както много хора, населявали това пространство по течението на Струма е бил в плен на митологията за борбите на българите от Македония. Влезлият в литературата от журналистиката Пецев, в книгата си прави митологията предметна и ясна, с точните имена и образи на героите, които познаваме от учебниците по история.

Кирил Пецев е автор на сборника разкази „По горнилото”, а в периода от 2012 до 2017 година издава пет книги: „Покровителите Дуло”, „Посветените”, „Знаците на Армагедон”, „Нощта на мъртвата луна” и „Божественият код”, обединени под  общото заглавие „Тумулус”.

Новият роман „Църна месечина” е поредното интелектуално предизвикателство за любителите на конспиративни теории и продължава харесваната от писателя сюжетна линия на вълнуващото приключение по пътя на преодоляване на личното невежество.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK