Методи Чимев извади 20 000 лева, за да спаси общинската болница в Дупница

Инж. Методи Чимев, снимка: Infomreja.bg, архив

Светкавична реакция на кмета на Дупница инж. Методи Чимев предотврати спиране работата на няколко отделения в общинската болница "Св.Иван Рилски" и трупането на хиляди дългове всеки ден.

Причината бе заради внезапното изгаряне на рентгеновата тръба на скенера в болничното завдение, който е необходим еждневно за диагностициране на тежко болни в различните отделения.

"РЗОК - Кюстендил не признават дейността по клинични пътеки, без да има направена снимка в рамките на 24 часа. За закупуване на "рентгенова тръба" са необходими 40 000 лева, като с най-голямо уважение Ви молим да проявите разбиране и да ни помогнете в този изключително тежък момент за МБАЛ "Св. Иван Рилски" за първата вноска на стойност 20 000 лева", се казва в сигналното писмо от управителя на болничното заведение д-р Л.Таушански до инж. Чимев.

Само няколко часа след входиранто на писмото от болничния шеф, сумата бе преведена и работата в рамките на 24 часа възстановена.

"Не можем да си позволим да лишим съгражданите ни от болничната помощ. Всеки ден десетки дупничани преминават от там и представяте ли си каква щеше да бъде ситуацията да не могат да бъдат обслужени. Все пак говорим за здравето на хората. А и на практика без работещ рентген, болницата щеше да трупа десетки хиляди лева задължения всяка седмица, за да не кажа всеки ден. Важното е, че реагирахме на време, така че дупничани да бъдат спокойни. Поисках информация от зам.-кмета по европроектите Красимир Георгиев да проучи възможност за кандидатстване за финансиране на болничното заведение за нова апаратура, както и искам от д-р Таушански да посочи каква сума и за какво ще иска от Министерство на здравеопазването, за да се опитаме да съдействаме с каквото можем и както можем", коментира кметът на Община Дупница инж. Методи Чимев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK