Местните власти в област Кюстендил и ръководството на ЧЕЗ в диалог за сътрудничество

Снимки: ОА - Кюстендил

Областна администрация – Кюстендил бе домакин на работна среща между местните власти и ръководството на ЧЕЗ. Със своето приветствие зам.-областният управител Радослава Чеканска откри срещата и благодари на присъстващите представители на общините и ръководители на енергийното дружество, по чиято инициатива се проведе мероприятието.

Участваха главният секретар на Областната администрация Гергана Михайлова, представители на общините Кюстендил, Бобов дол, Невестино, Дупница, както и община Сапарева баня, представлявана на срещата лично от своя кмет Калин Гелев.

От страна на ЧЕЗ присъстваха Карел Крал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България, Душан Рибан, главен оперативен директор на „ЧЕЗ България“ ЕАД, Радослав Димитров, енергиен омбудсман,  Виктор Станчев, директор “Експлоатация и поддържане“ в „ЧЕЗ Разпределение България“ АД, както и представител на „ЧЕЗ Електро България“ АД.

Повод за дискусията бе готовността за открито сътрудничество между двете страни. По време на срещата се обсъди дейността на дружествата на ЧЕЗ в България и възможностите за подобряване на качеството на услугите, предоставяни от тях на територията на област Кюстендил. Регионалният мениджър Карл запозна присъстващите с предприетите от компанията действия за подобряване на качеството на доставките на електроенергия.

Последващите въпроси от страна на общините бяха във връзка с проблемни участъци с честно прекъсване на електроснабдяването и възможни варианти за превантивно разрешаване на проблема. Обсъдена бе и актуалната тема за либерализацията на енергийния пазар и оптимизиране на процедурите за присъединяване на обектите към свободен пазар. Повдигнат бе и въпросът с известяването за плановите прекъсвания в по-малките общини и кметства. От ръководството на ЧЕЗ увериха, че ще бъдат актуализирани и обогатени списъците с контакти и ще се приложи нова система, за да може кметовете и на най-малките населени места да бъдат информирани.

В края на дискусията стана ясно, че съвсем скоро след дадените препоръки ще бъдат организирани срещи с кметовете на общини, за да бъде разгледан всеки проблем с експерти на място.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK