Международна изложба на скулптури показаха в село Дрен

Снимки: Община Радомир

Организатор на изложбата беше проф. Емил Попов, който е преподавател в Художествената академия

Изложба на скулптури под надслов “Без концепция” се проведе в Арт Център Дрен през уикенда. Заглавието беше подбрано по този начин, с оглед даване на максимална свобода на участниците да разгърнат своята фантазия и творчески поглед.

Организатор на изложбата беше проф. Емил Попов, който е преподавател в Художествената академия. Участие в експозицията взеха 40 творци, сред които личаха имената на Александър Александров, Антон Данаилов, Антон Цанев, Антония Ангелова, Борислав Алексиев, Георги Георгиев, Георги Стефанов, Мартин Трифонов, Мартиан Табаков, Митко Златанов, Николай Златанов и други. Много от творците са ученици на проф. Емил Попов и са учили тънкостите на извайването на скулптури именно под неговото вещо ръководство.

В изложбата имаше и чуждестранно присъствие - бяха показани творби на индийският скулптор Наджи Пател, както и на Раха Фаразманд от Иран – Великобритания, Франческа Ардуино от Италия, Оливия Михалтиану от Румъния и др. Почетен участник в изложбата беше проф. Васил Симитчиев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK