Местан: Избори наесен - да, задължително гласуване - не

снимка: infomreja.bg, архив

Близо час след пресконференцията на лидера на БСП Сергей Станишев лидерът на ДПС Лютви Местан излезе да коментира думите му, снабден със записки, съобщи offnews.bg.

Той обяви, че ДПС няма нищо против и дори смята за мъдро решението парламентарни избори да има по-рано и следващото Народно събрание и кабинет да имат възможност да обсъдят и гласуват бюджета за 2015 г.

ДПС обаче остава противник на идеята за задължително гласуване.

На въпрос дали съзира опит за отмъщение в предложението за задължително гласуване той отговори:

"Аз не искам това да е вярно. Отмъщението не е езикът на модерната политик, въобще не е език на политиката. Ако това е отмъщение, ние с нищо не сме го заслужили".

Местан напомни на Станишев библейската мъдрост, че кой каквото сам си направи и господ не може да му причини.

"Ако някой се нуждае от удобен виновник, затова, че се случва неизбежното и по стар рефлекс най-подходящ се явява ДПС и председателя на партията. Жалко е.", коментира още лидерът на ДПС.

Местан смята, че е изчакал достатъчно дълго, за да заяви позицията на партията - цели 11 дни след изборите.

ДПС няма да подкрепи вота на недоверие към правителството за финансовата политика, внесен вчера от ГЕРБ. Той ще се обсъжда и гласува следващата седмица.

Местан обяви още, че ДПС ще подкрепи всички предложения на Пламен Орешарски за нови министри, дори да предложи за министър на екологията човек, различен от предложение от ДПС Станислав Анастасов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK