Четиримата пациенти с коронавирус са добре, няма нови случаи на заразени

Снимка: БГНЕС

Днес се очакват резултатите от пробите на всички, които са били в контакт със заразените

Двете жени от Габрово са прекарали нощта спокойно. По-възрастната, чието състояние будеше повече загриженост, е стабилизирана. Двамата мъже, които са настанени в плевенската болница, също са в добро състояние и нямат оплаквания.

Университетската болница остава под карантина като в отделенията, в които са били настанени двамата заразени пациенти, тя ще продължи през следващите 14 дни - оттам няма да се изписват пациенти, нито ще се приемат нови. Част от персонала на болницата също остава под карантина. Наблюдават се и други над 142 души, които са по домовете си.

Училищата, детските градини и университетите са затворени. Бяха отложени всички културни и спортни събития.

Както в Плевен, така и в Габрово обстановката е спокойна. Миналата вечер хората празнуваха по заведенията, въпреки новината за разпространението на вируса.

Късно снощи здравният министър Кирил Ананиев посети габровската болница, която също е под карантина. Той обеща поисканата помощ от маски, облекла и защитни материали да бъде доставена, както и при нужда да бъдат командировани специалисти от други болници.

Няма новоустановени случаи на заразени с коронавирус. Това заяви председателят на Националния оперативен щаб за коронавируса ген. Венцислав Мутафчийски на сутрешния брифинг, цитиран от News.bg.

Уточняват се групите хора, които ще бъдат изследвани приоритетно за наличие на коронавирус. 

След 10 часа днес се очакват резултатите от пробите на всички, които са били в контакт със заразените пациенти.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK