Месец протести в София! Отново блокада на МС с палатки, има задържан

Снимка: Infomreja.bg

СДВР: Няма да позволим отново блокада на кръстовища

Един месец на протести в София с искане оставките на Кабинета Борисов 3 и главния прокурор.

След като тази сутрин около 4 ч. полицаи принудително премахнаха палатковия лагер на протестиращите при Орлов мост, тази вечер гражданите блокираха без конфликт с органите на реда движението на булевард „Александър Дондуков“ и „Цар Освободител“.

Напрежение обаче възникна на протеста във Варна. След кратък конфликт с органите на реда демонстрантите отново блокираха булевард „Мария Луиза“ пред сградата на общината.

Първоначално полицаите се бяха наредили в жива верига, за да не допуснат протестиращите на пътното платно, но в крайна сметка недоволните от властта успяха да преминат и да блокират движението, съобщава бТВ.

Протестиращите в София пък пресичат многократно пешеходната пътека при БНБ. Към 18.20 часа на бул. „Цар Освободител“ в района на БНБ, полицейските служители забелязали мъж да пресича многократно на пешеходна пътека. Той носел бухалка.  След предупреждение за носенето на забранена вещ, е отведен в столично районно управление, където е установена самоличността му.

Обезпокоени сме от публикации в социалните мрежи за провокации. Това е поводът да заявим още веднъж, че  ще направим всичко нужно, за да гарантираме както правата на протестиращите да изразяват мнението си, така и правата на всички останали граждани, коментира гл. инспектор Красимира Стоядинова от отдел „Охранителна полиция“ в СДВР днес на брифинг пред медиите.

Към момента ситуацията в столицата е спокойна,  а движението – обичайно за този час на деня, обясни гл. инсп. Стоядинова.  Няма затворени кръстовища и няма да позволим това да се случи отново. Апелът ни е да се запази обществения ред, протестиращите да се въздържат  от противообществени прояви и да запазят мирния характер на действията си.  Нека гражданите на столицата да не се поддават на провокации, да проявяват толерантност и да спазват закона.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK