Държавният департамент на САЩ отмени визовата забрана

Източник: iStock

Американските правителствени агенции отмениха временната визова забрана, съобщава USA Today и други американски медии. Агенциите вече разрешават на всички пътници с валидни визи да влизат на територията на САЩ.  

Държавният департамент ще позволи на хората с валидни визи да влизат в САЩ, отбеляза ведомството, цитирано от Ройтерс.Отменяме визовата забрана. Тези физически лица с визи, които не са отменени, могат да пътуват, ако визите им са валидни, се пояснява в съобщението.

Департаментът за вътрешна сигурност също отменя правилата от указа на Тръмп, които блокират хора с валидни визи да пътуват до САЩ. Заповедта е в съответствие с мнение на федерален съдия от Сиатъл, който блокира указа на Доналд Тръмп.

Вчера федералният съд в Сиатъл спря временно прилагането на указа на президента Доналд Тръмп за затягане на имиграционното законодателство. От Белия дом заявиха, че министерството на правосъдието в най-кратки срокове ще обжалва решението на съдията за спиране на миграционната заповед на Доналд Тръмп.

Указът на Тръмп касае граждани на Либия, Иран, Ирак, Йемен, Сирия, Сомалия и Судан. САЩ са отменили около 100 хиляди издадени визи на чужденци от седемте държави, посочени в имиграционния указ на Доналд Тръмп.

Тръмп написа в "Туитър" днес, че "мнението на така наречения съдия" е "смехотворно и ще бъде отхвърлено". /News.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK