Президентът насрочи ново заседание на Консултативния съвет за национална сигурност

Снимка: Пресслужба, архив

Насрочих заседание на КСНС на същата тема на 17 октомври. Това каза президентът Румен Радев след приключване на втория Консултативен съвет за национална сигурност, свикан от него на тема „Необходими законодателни мерки за противодействие на корупцията“, съобщи БГНЕС.

Причината за новото заседание е провалът на днешния съвет заради липсата на кворум и отсъствието на ключови политици, които по-рано са дали съгласие да участват в него.

Пробив в борбата с корупцията ще има, когато антикорупцията стане приоритет за българските политици - едва, тогава, когато темата стане приоритет пред техните вътрешни и международни ангажименти, посочи президентът.

Бяха изслушани доклади на ръководителите на ключови институции за борба с корупцията, посочи Радев. Дебатите започнаха, но не продължиха заради отсъствието и напускането на политици - членове на съвета.

„Докато се стигна до липса на кворум и затова прекратих заседанието и го насрочих наново за 17 октомври т.г. от 13 часа. Проблемът личи по срива на инвестициите, по мястото на България в международните класации”, поясни Радев.

Корупцията е заплаха за националната сигурност, срива доверието в институциите, пречи на благосъстоянието на българите, бърка в джоба на всеки гражданин, добави държавният глава.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK