Мериха безплатно въглеродния оксид на пушачи в Кюстендил

снимки: infomreja.bg

В Кюстендил мериха безплатно въглеродния оксид в издишшания въздух и количеството на карбоксихемоглобин в кръвта на пасивни и активни пушачи. Акцията се проведе в центъра на града и продължи три часа. От нея се възползваха десетки кюстендилци. Инициативата е на Регионалната здравна инспекция по повод днешния Ден на експушача.

Денят на експушача е част от кампанията на Европейската комисия -„Експушачите са неудържими”, чиято цел е да мотивира младите хора на възраст 25-34 години да направят първата крачка към живот без цигарен дим, използвайки позитивни послания.

„Експушачите са неудържими” поощрява постиженията на експушачите от цяла Европа. Кампанията предлага безплатна помощ чрез iCoach, безплатен онлайн инструмент за отказване на цигарите, основан на задълбочени научни изследвания и клиничен опит на психолози и комуникационни експерти.

До момента близо 400 000 мъже и жени от цяла Европа активно са потърсили подкрепа в борбата си с цигарите чрез регистрация в основния инструмент на кампанията- iCoach.

29% от европейците пушат, като в ЕС тютюнопушенето продължава да бъде най-честата причина за смъртни случаи и заболявания, които могат да бъдат предотвратени.

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK