Поредица от кражби в Старозагорско, включително и от домове на възрастни хора

Снимка: Infomreja.bg

От 30.04. до 3.5. са регистрирани множество кражби

Поредица от кражби в Старозагорско, включително и от домове на възрастни хора.

На 30.04. в с. Оряховица е задържан 67-годишен мъж. Установено е, че след като е проникнал през незаключена входна врата на къща, намираща се в селото, е извършил кражба на печка и други вещи. 

Същия ден в Първо РУ - Стара Загора, е получено съобщение, че е извършена кражба от магазин в Стара Загора на бул. "Патриарх Евтимий". На място е установено, че в магазина е проникнато чрез отместване на етернитови плоскости на покрива и счупване на шпертплатов таван и са отнети сумата от 1100 лева и шест стека цигари. 

На 1.05. 76-годишен мъж сигнализирал, че на 30.04. около 21.00 ч., непознато лице е проникнало в дома му в с. Ветрен, общ. Мъглиж, и след като му е нанесло удари по главата и лицето, е отнело портфейл, съдържащ лична карта, дебитна карта и сумата от 10 лева. В резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установен извършителят на деянието – мъж на 18-години от с. Ветрен. Същият е задържан за срок до 24 часа. 

На 2.05. в 00.10 ч. от ЦСМП е съобщено за мъж, пострадал от побой на кръстовище в Стара Загора. На място е установен 27-годишен мъж, който заявил, че на кръстовището на ул. "Майор Таньо Кавалджиев" и ул. "Св. Княз Борис I", е бил настигнат в гръб от непознати за него лица, които са му нанесли удари в областта на главата и са отнели якетото му, в което са се намирали портфейл със сумата от петдесет лева и мобилен телефон. Пострадалият е настанен за наблюдение в неврохирургично отделение на УМБАЛ – Стара Загора, без опасност за живота.

На 1.05. в РУ - Казанлък, е получено съобщение за извършена кражба от търговско помещение на ул. "Георги Бенковски". На място е установено, че в периода от 30.04. до 01.05., след като е взломен стъклопакет, е проникнато в помещението и е извършена кражба на два велосипеда. 

В същия период от двора на предприятие в Казанлък е извършена кражба на 50 метра кабел, плътен метален прът с дължина 1 метър и неустановено към момента количество автомобилни части за скраб. 

45-годишен мъж казал пред 112, че след като е проникнато в обор в с. Нова махала, общ. Николаево, е извършена кражба на 37 агнета. Извършен е оглед и е образувано досъдебно производство по чл.194 от НК.

Извършена е и взломна кражба от магазин, намиращ се в Казанлък на бул. "Александър Батенберг". При извършения оглед е установено, че на същата дата, в периода от 03,20 ч. до 06,30 ч., след като е разбита входната врата на магазина, е проникнато вътре и е извършена кражба на сумата от 300 лв. 

На 3.05.2020 г., в 14:38 ч. е получено съобщение от 42-годишен мъж, че за времето от 19:40 ч. на 01.05. до 14:30 ч. на 03.05. чрез използване на техническо средство е проникнато през прозореца на първия етаж на къщата му, намираща се в Казанлък, на ул. „Иван Енчев Видю“, и е извършена кражба на около 40 метра проводник от ел. инсталацията. 

За последната кражба от почивните дни е съобщено в РУ - Чирпан  от 38-годишен мъж, че от двора на къщата му с. Опълченец, общ. Братя Даскалови, е извършена кражба на кобила. 

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK