Мениджъри на културата се събират в Кюстендил

В Кюстендил мениджъри в областта на културата от Югозападния регион ще се съберат отново, за да продължат своето обучение. Този път вниманието на обучаеми и лектори ще бъде насочено към публиките и успешните модели за тяхното развитие и привличане.

Финансирането за култура никога не е достатъчно и една от работните задачи на курс 2 ще бъде да повиши знанията и уменията на участниците в програмата относно набиране на средства и привличане на алтернативно финансиране, като се използват иновативни модели и добри практики от други европейски градове.

Водене на преговори и управление на конфликти е третият акцент на курса и едно от най-често срещаните предизвикателства за мениджърите, особено в областта на културата и изкуството. В подкрепа на културните мениджъри от Югозападния регион в този курс ще работят проф. Александър Кьосев, проф. Пламен Джуров, Светлана Ломева, Севдалина Войнова и Деница Лозанова и нашият приятел проф. Пиер Луиджи Сако.

Проф. Сако е известен експерт на европейско ниво в сферата на културата и инициативата „Европейска столица на култура“. Той пристига в София и Кюстендил веднага след ключовата си лекция в голяма европейска конференция по темата  „Култура и творчество“, организирана от Комитета на регионите в Брюксел и с участието на Андрула Василиу, европейски комисар за култура, образование, многоезичие и младеж и Мерседес Брессо, вице-президент на Комитета на регионите.

Специални гости във втория курс ще бъдат кметът на Кюстендил Петър Паунов и проф. Греди Асса, директор на НДФ „13 века България“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK