Мелник се готви да посрещне за VII път фестивала „Златен грозд“ с нови улици

Снимка: Infomreja.bg

Град Мелник и тази година ще посрещне гости от цяла България на VII издание на фестивала на мелнишкото вино „Златен грозд“.

Приключва ремонтът на една от основните улици в град Мелник, минаваща по дължината на културно-историческия резерват. Бе изцяло почистен и изкуственият канал в града.

През 1984 г. работници от Лом пристигат в Мелник и правят първите павета, но само от лявата стана на реката в посока Кордопуловата къща, както писа ИНФОМРЕЖА.

Преди ремонта и полагането на паважна настилка, улицата бе покрита с пясък и кал, доизградена е и подпорната стена на реката, която бе опасно рушаща се.

Кметът на Мелник - Наско Петев, коментира за медията ни:

„Това е дългоочаквана мечта на нашите жители в града. Тази улица е павирана преди 40 г., а отсрещната улица също се нуждае от този НЕремонт, а тази направа на павета. В Мелник освен павета друго не можем да слагаме, защото нени позволяват институциите. Затова с много голяма мъка, но и голяма радост, посрещнахме това павиране на тази улица.“

Целият град се озеленява и подготвя да бъде домакин на фестивала. Местните жители също активно се включиха в подготовката на градчето да посрещне своите гости.

В продължение на три седмици в град Мелник кипят усилени ремонти, за да реализира община Сандански инвестицията в срок и най-малкият град в България да приюти под своите уникални пясъчни пирамиди празнуващите на  „Златен грозд“ – 10. и 11. февруари, 11:00 ч.

 

Кметът на Мелник - Наско Петев, снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK