Мелник събира ценителите на виното на Фестивала „Златен грозд – 2016”

Снимка: Община Сандански

И тази година под егидата на Община Сандански ще се проведе Фестивалът на мелнишкото вино „Златен грозд” в Мелник. Превърналият се вече в традиция фестивал ще започне на 6 февруари от 10:30 часа с тържествен водосвет и с участието на Духов оркестър - Сандански.

Фолклорната програма в първия ден на фестивала ще започне с Ансамбъла за народни песни и танци при Читалище „Отец Паисий – 1919” - Сандански, Кукерска група от град Петрич, Фолклорна група при читалището в с. Овчарци, община Сапарева баня, Група за народни танци „Македонска хубост” и Родопски гайди.

В първия ден на фестивала ще бъдат наградени и избите, участващи в конкурса за най-добро вино - Широка мелнишка лоза, и победителите в конкурса за най-добро домашно вино, който ще се проведе в две категории – вино от „Широка мелнишка лоза” и вино „Букет”. Всички вина ще бъдат оценявани от комисия от специалисти енолози.

Вторият фестивален ден ще открие гост-изпълнителят Иван Гоцев, а участие в програмата ще вземат Родопските гайдари, фолклорните групи при читалищата с. Струма, с. Склаве, с. Катунци и с. Голешево.

В края на празничната програма ще бъде наградено най-доброто вино според публиката и всеки гласувал ще може да спечели награда от томболата, която ще се разиграе.

И тази година под своите пясъчни пирамиди Мелник ще събере ценителите на виното от цяла България, за да отличат най-доброто от реколтата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK