Общинските съветници гласуват поставяне на станция за зареждане на електромобили в Благоевград

Снимка: Община Благоевград, архив

Общинските съветници ще гласуват актуализация и изменение на Наредбата за опазване на общинската собственост и обществения ред на община Благоевград.

Тези изменения предвиждат обособяване на две паркоместа на ул. „Митрополит Борис", намиращи се зад сграда ДТ „Никола Вапцаров", предназначени за зареждане на електромобили от стационарна зарядна станция.

Определят се и правилата по които автомобили, които използват двигател с изцяло електрическо захранване и не притежават двигател с вътрешно горене, могат да ползват режим на безплатно паркиране в „Синя зона“.

На предстоящата сесия ще се обсъжда и изменение на Наредбата за опазване на общинската собственост и обществения ред, с което се осигурява възможност за издаване на втори пропуск за паркиране за лице, живеещо в ЦГЧ, чийто адрес попада в „Синя зона“, след заплащане на годишна такса.

Направено е и предложение за обслужване на търговски обекти, намиращи се в ЦГЧ, да се издават ежемесечни пропуски – за времето от 00:00 часа до 05:00 часа, за не повече от 2 часа, срещу заплащане на такса.

Съветниците ще гласуват промяна на финансирането на ЦПЛР - Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград, което става изцяло местно, от общинския бюджет. Целта е да се избегнат всички ограничения, наложени от ЗПУО и останалите нормативни актове на Министерството на образованието, при финансиране с делегиран бюджет.

Това ще увеличи дейностите, които се развиват в центъра, освен това школите ще са достъпни за децата в извънучебно време, почивни дни и ваканции.

Общинските съветници ще намалят размера на сумата за съфинансиране по проект „Въвеждане на мерки за енергийна ефективност в общински административни сгради“ с обект на интервенция сградата на Общинска администрация – Благоевград, с който се кандидатства за безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г.

Предложенията, включени в дневния ред на предстоящото заседание, са разгледани от постоянните комисиите към местния парламент. Предложеният дневен ред беше одобрен днес, 22-ри май, и от Председателския съвет към ОбС – Благоевград.

В заседанието се включиха председателят на съвета Радослав Тасков и заместниците му Илиан Георгиев, Злата Ризова, Румен Калайджиев и Цветозар Балабанов. Сесията на Общински съвет - Благоевград  ще се проведе на 26 май /петък/ от 9.30 часа в зала „22-ри Септември”. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK