Междуучилищен конкурс под надслов „ЖИВей ЗДРАВословно“ организират в Благоевград

Снимка: Община Благоевград

Конкурс „ЖИВей ЗДРАВословно“ се организира от Местна комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните – Благоевград и Регионална здравна инспекция- Благоевград.

Целта на инициативата е да насочи младите хора към алтернативи, които биха им позволили да развиват своите възможности и талант. Идеята на състезанието е да покаже верния път на младото поколение и как да избягват факторите, които отнемат свободата и здравето.

Презентирането  на дейностите от конкурса „ЖИВей ЗДРАВословно“  и  награждаване на победителите  ще се извърши на 28 април 2017 г. от 10.30 часа в зала № 5 на Община Благоевград.

„ЖИВей ЗДРАВословно“ показва правилния избор на подрастващите. В надпреварата взимат участие деца на възраст между 10 и 18 години. Всички ученици се представят с различни творби  -  картини, презентации, колажи и кулинарни творби. Те участват групово и/или индивидуално в четири различни категории.

Конкурсът засяга темите за тютюнопушенето, алкохола, здравословното хранене и показва тяхното влияние върху човека и човешкия организъм.  Четвъртата категория  включва физическа активност, със състезание по народна топка и футбол, която цели да покаже положителните резултати върху човека от спорта.

Спортният турнир между отборите на четвъртокласниците от ІІІ ОУ „Д. Талев“ ще се проведе от 9:00 часа на 24 април и 26 април 2017 г. в зала „Хандбал“ на Спортен интернат – Благоевград.

В Категория „Тютюнопушене“ участват ученици от СУИЧЕ „Св. Кл. Охридски“ гр.Благоевград сред ученици на възраст 10 – 15 години.  Участието в конкурса е индивидуално  и  групово. В  категория „Алкохол“ участват ученици от 10-тите класове в VII СУ „Кузман Шапкарев“ гр.Благоевград.

С категория  „Здравословно хранене“ се представят учениците от ПГТЛП „Г. Делчев“ - Благоевград с ученици от (9 - 11клас). Те ще проведат кулинарно шоу под надслов „Храни се здравословно” на 25.04.2017 г. от 10.00 часа, с отборно участие.

Номинираните творби от категория „ Тютюнопушене“ и „Алкохол“ ще бъдат изложени в Младежки дом Благоевград и във фоайето на РЗИ Благоевград през месец май, 2017 г.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK