Немци изпращат коледни картички до международно известната крава Пенка! Очаква рожба през лятото

Снимка: Infomreja.bg

Интересът към международно известната крава Пенка не стихва. През последните дни тя е получила десетки коледни картички и подаръци от хора от цял свят, казва със задоволство нейният собственик, Иван Харалампиев.

„Най-големите фенове на Пенка са в Германия. Последните две картички са от там. Има едно възрастно семейство, което постоянно ми пише. Хората изпратиха и подарък за Пенка. Очаквам ги да дойдат на гости и да се запознаят с нея на живо“, обясни пред ИНФОМРЕЖА дейният животновъд.

И тъй като по Коледа се случват чудеса, Харалампиев съобщи, че международно известната крава ще го дари през лятото с рожба. Пенка заченала чрез изкуствено осеменяване през месец октомври т.г. „Това теленце го очаквахме много дълго време. Знаете, че когато кравата избяга в Сърбия беше бременна, но пометна“, казва още кюстендилският фермер.

По негови думи рожбата на Пенка ще бъде кръстена на първия човек, който се застъпи за нея. Това е британският евродепутат Джон Флак, който пристигна на крака при Пенка и успя да й се порадва за няколко часа.

С усмивка Иван Харалампиев разказва, че дори на Бъдни вечер Пенка е присъствала на трапезата му. „За нея отчупихме специално парче от питата, падна й се зърното и то не напразно. Това е на плодородие, а в случая за нея на теленце“, обясни още пред ИНФОМРЕЖА, Харалампиев.

Кравата-беглец Пенка придоби международна слава, след като изчезна от животновъден обект в село Мазарачево на 12 май т.г. Две седмици по-късно тя беше открита в съседна Сърбия, а връщането й отново в България беше равносилно на смъртна присъда. Първоначално беше обявено, че Пенка трябва да бъде умъртвена заради това, че е пребивавала в страна, която не е членка на ЕС, но след като беше дадена гласност на случая и хора от цял свят се застъпиха за спасяване живота на кравата, властите я помилваха. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK