С два туристически похода РИОСВ – Благоевград, отбелязва Световния ден на околната среда

Снимка: Infomreja.bg

С туристически походи в Рила и Пирин за поредна година РИОСВ – Благоевград, и партньори ще отбележат Световния ден на околната среда – 5-и юни.

На 8 юни съвместно с ДНП „Рила“, е организиран опознавателен маршрут на територията на НП „Рила”, от м. „Карталска поляна” до хижа „Македония”. Участват деца и младежи от Сдружение „Млад планинар“, гр. Петрич, служители на РИОСВ – Благоевград, ДНП „Рила“ и БД „ЗБР“  - Благоевград. Инициативата включва тематични беседи за запознаване с биоразнообразието на националния парк и резерват „Парангалица”.

На 9 юни в НП „Пирин“, ще се проведе поход от хижа “Пирин“ до Митрово езеро на територията на Парков участък Каменица и Парков участък Три реки. Събитието се организира с ДНП „Пирин“, а сред участниците отново са членове на Сдружение „Млад планинар“, представители на ДНП „Пирин“, РИОСВ – Благоевград и БД „ЗБР“  - Благоевград.

От своето честване през 1974 г. кампанията за Световния ден на околната среда кампанията се е превърнала в глобална платформа, посветена на опазването природата, която се популяризира в над 100 страни.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK