Международен проект подпомага работата с деца и младежи

Снимка: Личен архив

За ползата от проекта разказва секретарят на КБППМН в Гоце Делчев

Неотдавна в слънчева Ларнака – Кипър, се проведе международен проект „Лаборатория за игри в подкрепа на работата с младежи”, организиран от Мрежата за европейско гражданство и идентичност - NECI EU и финансиран по европейската програма „Еразъм+“. Доброволци от осем европейски страни - Кипър, Гърция, България, Румъния, Италия, Португалия, Испания и Естония, се събраха и усъвършенстваха знанията и уменията си да създават и прилагат интересни игри,  които да им служат в сферата на неформалното образование и работата с младежи.

Партньор от България бе Платформата за гражданско образование и обучение «CET Платформа».

За интензивната програма в рамките на девет дни разказва Анета Вълева – психолог и секретар на Комисията за противообществени прояви на малолетни и непълнолетни в Гоце Делчев:

„Всичко беше много интересно и полезно - презентации, упражнения, творчески занимания и образователни игри. Участниците трябваше да работят в екипи и да създадат свои собствени иновативни игри, които да постигат определени образователни цели – интелектуални, творчески, забавни, сплотяващи, изграждащи екипи и т.н. Проектът бе наистина уникален и много необходим, тъй като работата с деца и младежи изисква създаване на позитивна и творческа атмосфера, а игрите са идеален инструмент за образователна работа, с който хората учат неусетно чрез преживяванията и опита си.“

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK