Благоевград е домакин на „Фестивал на толерантността“

Снимка: Община Благоевград

„Фестивал на толерантността“ ще се проведе в Благоевград.

Инициативата се организира по повод Международния ден на толерантността. Събитието ще се проведе на 16. ноември и ще започне в 11:00 часа на пл. „Георги  Измирлиев“.

„Фестивал на толерантността“ цели да насърчи социалното сближаване на гражданите в Благоевград.

По време на празника, ученици от четири гимназии в Благоевград (Езикова гимназия "Акад. Л. Стоянов“, Природо-математическа гимназия "Акад. С. П. Корольов", Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия "Васил Левски" и Национална хуманитарна гимназия "Св. св. Кирил и Методий"), заедно с екипа на Активно Българско Общество и международни доброволци, ще представят техни инициативи свързани с темата за социалното  сближаване. Жители и гости на Благоевград ще могат да се включат в интерактивните дейности и игри, организирани от младежите, и да научат повече по темата за социалното разделение и различните начини за справяне с проблема.

"Фестивал на толерантността" ("Festival of Tolerance") е част от проект "The Legacy of Inclusion" - пилотна дейност, финансирана от Европейска Младежка Фондация към Съвета на Европа и се организира от сдружение "Активно Българско Общество" съвместно с Община Благоевград. Целта му е  да обедини група млади хора в борбата срещу социалното разделение, стереотипите и предразсъдъците към малцинствените групи.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK