1600 проверки на горските инспектори от РДГ-Кюстендил, през изминалия месец

Снимка: Infomreja.bg

Съставени са 13 акта за установени нарушения, свързани със санкции по Закона за горите

През месец  септември служителите на РДГ-Кюстендил, в изпълнение на задълженията си по контрола и опазването на горските територии са извършили близо  1600 проверки. Проверени са обекти за складиране, преработка и търговия с дървесина, обекти за добив на дървесина, риболовци и други физически лица.

Преобладават извършените проверки на превозни средства, извозващи дървесина, които са 560 и на близо 500 ловци. Съставени са 13 акта за установени  нарушения, свързани със санкции по Закона за горите. За периода са задържани 5 пр. куб.м. дърва за огрев.

В период на снабдяване на населението с дърва за огрев и въпреки усложнената епидемиологична обстановка в момента горските инспектори продължават интензивни проверки за законността на добитата дървесина, коментира инж. Здравчо Тодоров, директор РДГ - Кюстендил. Извършват се проверки на  сечища, обекти за складиране, преработка и търговия с дървесина, товарни моторни превозни средства,  риболовци, физически лица.

От началото на 2020 година служителите на РДГ-Кюстендил, осъществявайки задълженията си, свързани с контрола в горските територии, са проверили над  10500 обекта, издадени са общо 188 бр. наказателни постановления на физически и юридически лица с наложени глоби за 23550 лв. и обезщетения за 8002 лв.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK