Директорът на Първо ОУ-Костинброд, Даниела Борисова: Поклон пред Левски!

Днес едно от най-старите училища в Костинброд се прекланя подвига и героизма на Васил Левски

Уважаеми българи, скъпи съграждани, колеги и ученици,

Днес едно от най-старите училища в Костинброд, което е отброило във времето над 160 г., се прекланя пред подвига и героизма на Васил Левски, който е избран за негов патрон.

На 19 февруари във връзка с гибелта на Апостола на свободата неговите възпитаници за пореден път издигат своето знаме, изработено по проект на самите тях, които владеят художественото изкуство и заедно със своите гости ще се преклонят пред барелефа на Левски.

Събрали в себе си най-възвишените черти на Дякона, които ги задължават да са отговорни и да следват примера му, те доказват това със своите художествени картини, както и с извънкласното изучаване на многобразие от езици, като гръцки, италиански, руски, френски и др.

Левски винаги ще бъде вдъхновение за тези млади хора със своите нравствени качества и величие.

Заедно със своите доблестни учители и днес те ще пренапишат историята на своето любимо училище и ще разкажат на света за грамотата, която е съхранена и свързана с името на Иван Шишман.

Всичко това оказва възпитателно въздействие към всички тях и когато излязат от училището, те прославят България не само у нас, но и по света.

Дълбок поклон пред техния пример - Апостола на свободата, пред живота и делото на българския гений - Васил Левски!

 

Даниела Борисова

Директор на Първо ОУ „Васил Левски” - гр. Костинброд

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK