Меглена Кунева в Благоевград: Гласът на българите трябва да е важен и достатъчно силен

снимка: infomreja.bg

"Гласът на хората в България трябва да е важен и достатъчно силен. Тези избори ще бъдат вьпрос на опълчение и никак не е странно, че избрахме мотото на кампанията „Гласът на хората”. Целта ми е победата на свободните граждани над ограниченията." Това заяви при официалното си посещение в Благоевград гражданският кандидат за президент Меглена Кунева, където бе заедно с кандидата за вицепрезидент Любомир Христов. Според независимия кандидат за президент Меглена Кунева надеждите на хората сега са свързани най-вече с това да имат работа. Никой, който не се е срещал с безработни и не е видял очите им, не може да реши техните проблеми, никой не може да ми говори за земеделие, ако не е говорил със земеделци", каза тя.

За разлика от предишни години, когато разговорите ми с хората бяха свързани предимно със социалната политика и те настояваха за по-високи детски надбавки или за по-високи пенсии, тази година основният проблем, който изтъкват, е безработицата", отбеляза Кунева. "Безработицата не е проценти, които да цитираш, това са реални съдби на много хора. Тези, които имат малък бизнес, се тревожат, че не идват навреме парите им по договори - независимо дали са обществени поръчки или са между фирмите. И това ме притеснява много, защото може да повлече верижна реакция", добави Меглена Кунева.

Пред студенти и представители на бизнеса тя сподели, че много пъти в тази кампания хората са я питали какво я кара да минава през всичко това, а нейният отговор е: “защото така повече не може”. „Ако бъда избрана на президентския пост, бих работила с всички политически лидери на страната, за да достигнем важната за България цел – повишаване на жизнения стандарт”, каза още Кунева. "В крайна сметка тези избори се въртят около една единствена тема: подобряване на икономическите условия в страната", подчерта тя. "Това означава да се фокусираме върху създаването на работни места, повишаване на заплатите и привличане на  инвестиции, които да увеличат заетостта. За последните две години това не се случи. Причината се крие в липсата на дългосрочна правителствена икономическа политика. Иконимика без образовани и здрави хора не се прави", коментира Меглена Кунева още на срещата с бизнеса и студенти в Благоевград.

Смисълът за нея на тези избори е да се проведе дебат за това кой може да предложи приоритети, които да оздравят икономиката. Според нея е крайно време да се престане с флиртуването с образованието, да започнат да се пререзват ленти на повече учебни заведения, а не да се строят само спортни зали. Тя посочи, че България не може да си позволи да има компактни групи от необразовани хора, които да се включват без знания и умения в трудовия пазар, като допълни, че „вече нямаме икономика за хора с образование до 6-ти клас“.

Според Кунева хората ще се ориентират и разграничат истинското от фалшивото. България има нужда от силно и независимо лидерство и на този етап партиите не могат да излъчат такова. Това, което виждам когато посещавам различни градове в страната е плашене, подготовка на корпоративен вот, готовност да се купуват изборите, което ще изкриви бъдещето ни, а ние сме в повратна точка на петата година от членството си в Европейския съюз”, заяви Кунева на срещата с хората в областния центьр.

„Много е важно да се спре купуването на гласове, говоря за това с всички кметове на градовете, които посещавам. Изборите трябва да бъдат разговор „очи в очи” с хората и вотът трябва да бъде мажоритарен, а не партиен”, допълни гражданският кандидат. След срещата в Благоевград Кунева и Христов посетиха Банско, Добринище и Петрич.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK