Меглена Кунева прави партия наесен

снимкa: Sofia Photo Agency

До края на септември ще има партия "България на гражданите", обяви в Русе лично председателката на сдружението "България на гражданите" Меглена Кунева. По думите й тази партия ще бъде основана на принципи, на които всяка европейска партия  - на свобода във всяка сфера - медии, икономика, собственост, мислене, на демократичност, цитира я БТА.

"Искам да направя политическа новост. Не може да има само в науката и техниката иновации. Трябва да има и в социалния живот", каза бившият еврокомисар.

"Очакваме да върнем България на гражданите, да прекъснем хранителната среда на сивата партия, хората да имат увереността, че гласът им се чува, че те правят и коригират политиката, да привлечем повече интелигентни и нормални хора", каза още тя, цитирана от БГНЕС.

Според нея плюсът, с който ще разполага новата партия, е в силния екип от добри икономисти, администратори и хора, много добре запознати с европейската политика. По думите й най-големият проблем на България в момента е слабата икономика, което се дължи на липсата на демокрация. Затова партията ще акцентира на икономическата програма, в която акцент ще бъде защитата и сигурността на собствеността.

"България на гражданите" ще бъде изходът за българите, които чрез нея ще имат и друга алтернатива, освен терминал 2. Не искам да предлагам една политика, която е измислена в кабинет, не искам вие да ме чуете, а аз да ви чуя. Това ще бъде политически проект на компетентни хора, които искат децата им да могат да четат, които могат да направят екип, които вярват в себе си", каза още Меглена Кунева.

Очакванията на Кунева са "България на гражданите" да стане първа политическа сила, но призна, че няма как да се случи отведнъж. На предстоящите парламентарни избори обаче ще се търси най-добрият резултат, като Кунева не скри, че се надява да постигне поне същите 15% от президентските избори, в които участва като независим кандидат.
Тя бе категорична, че няма да влиза в коалиции и залага на честността.

Кунева коментира още, че според нея един от големите проблеми в политическия ни живот се дължи на факта, че партиите много малко се различават една от друга. Моделът на ГЕРБ, който също тръгна от гражданско сдружение, за да премине в партия, се е провалил, тъй като ГЕРБ не са останали верни на европейската политика и са демонстрирали лицемерие.

Тя уточни, че сдружение "България на гражданите" остава. "Всеки, който избере гражданския характер, нека да остане там. Ще имаме широка гражданска мрежа. Всеки, който посмее да се занимава с политика с всички последици, произтичащи от това, ще има възможност да го направи. Сдружението обаче ще остане като морален борд", добави Меглена Кунева.

Според всички соцологически проучвания от последните месеци нейната партия ще влезе в парламента заедно с ГЕРБ, БСП, ДПС и евентуално Синята коалиция, чиято подкрепа намалява.

Преди дни няколко отцепници от ДСБ преминаха към сдружението на Кунева. /dnes.dir.bg/

 

КОМЕНТАРИ

!!!22:20 - 11.05.2012
Хора,това е новият проект/поредния/ на ДС и ченгетата от миналото! Не се хващайте на тази крива муцуна,снаха на Иван Пръмов-първи зам.п-л на Държавния съвет т.е. на Тодор Живков!? Това политическа и физическа мърша,к..ва!
Паисий21:52 - 10.05.2012
О, неразумний юроде ! До кога ще ти пробутват притоплени стари манджи за всеки нови избори ? Само с "госпожа "Да"" и "архонта" ли ще се ограничат вечните червени национални сценаристи или ще лансират още някое "ново" старо леке ? Ако не е трагично, можеше да бъде смешно !
Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK