Мегаконцерт на БГ радио за празника на Благоевград

снимка: infomreja.bg, архив

Симбиоза между традиция и новаторство е в основата на тазгодишното честване на празника на Благоевград. Концерти, шествия, поднасяне на цветя, спектакли и церемония по връчване на Годишни музикални награди на БГ Радио са само част от заложените в програмата събития.

Началото на празничния ден ще бележи церемония по връчване на грамоти на изявили се през учебната година ученици от Националната хуманитарна гимназия. Лично кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов ще вземе участие в церемонията и ще отличи най-успешните възпитаници на гимназията.

Церемонията ще започне от 10:00 часа, в двора на училището, а в 10:45 часа ще бъдат поднесени цветя на паметника на „Св.Св. Кирил и Методий“, намиращ се пред учебното заведение. Празнично шествие, начело с кмета ще се отправи от там към площад „Македония“, под музикалния съпровод на Биг Бенд- Благоевград.

Паралелен лъч ще образуват и ученици, които ще тръгнат от Съдебната палата и също ще се включат в тържествения концерт на НХГ и Спортен клуб „Карат“ към Народно читалище „Никола Вапцаров“. Концертът ще премине изцяло в духа на празника и ще подгрее публиката за мегаконцерта на Годишните музикални награди на БГ Радио.

За пръв път в историята на медията, наградите ще бъдат раздадени извън столицата София, а организаторите единодушно са избрали именно Благоевград за домакин.

Община Благоевград е подготвила редица изненади в празничния ден, с които да направи тържествата по повод 24 май още по-цветни и значими.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK