Медиците от гоцеделчевската реанимация спасиха пореден човешки живот на катастрофирал 31-годишен мотоциклетист

Снимка: Infomreja.bg, архив

Пореден човешки живот спасиха докторите от гоцеделчевската реанимация. Лекарският екип от отделението ОАРИЛ на болницата „Иван Скендеров в Гоце Делчев, начело със завеждащ отделението д-р Милан Първанов, след 48 часова борба за живота на 31-годишния Мустафа Бъсков от белишкото село Бабек, успяха да го изведат от шоковото състояние.

Мъжът пострада след тежката катастрофа, станала на пътя между Гоце Делчев и Баничан на 1-ви октомври около 14:20 часа. След тежкия пътен инцидент, при който Мустафа Бъсков се качил на мотоциклета си „Хонда” без да притежава съответната категория да го управлява, се блъска с висока скорост в задната част на движещ се пред него товарен автомобил „Ситроен Берлинго”.

Мустафа, който само преди дни е изпратил в първи клас дъщеричката си, е закаран спешно в реанимацията на болницата в Гоце Делчев с изключително тежки травми, в безсъзнание и с реална опасност за живота. Вследствие на инцидента той е приет в отделението с тежка травма в дясната страна на черепа, счупена челюст, счупване и кръвонасядане в областта на гръдния кош и още други тежки травми, реално застрашаващи живота на младият мъж.

След 48 часова борба за живота на Мустафа благодарение на професионализма на екипа, воден от д-р Милан Първанов, младият мъж е изведен от шоковото състояние.

С възстановени жизнени показатели вчера Мустафа е транспортиран в Пирогов за мозъчна операция на установен от скенера в Гоце Делчев хематом, разказаха близки на пострадалия мъж, които изказаха и сърдечните си благодарности към д-р Милан Първанов и всички работещи в отделението му.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK