Медици от ВМА и военни от Благоевград, Хасково, Асеновград и Пловдив с учение на полигона в Симитли

Снимка: Infomreja.bg, архив

Националната сертификация на Модул за „Активна охрана и отбрана на летище” ще се проведе от 5 до 7 юли на учебния полигон в Симитли.

Тя ще премине под формата на тактико-специално учение с личния състав от военно формирование 26 400 – Благоевград, с което ще завърши етапът на подготовката.

В учението ще участват специалисти от родове войски от състава на военни формирования 26 400 - Благоевград, 52 740 - Хасково, 24 490 - Асеновград, 46 690 - Пловдив и медицински екипи от ВМА. 

Целта е да бъдат демонстрирани способности за осигуряване на нормалното функциониране на летище и контрол в зоната за провеждане на операцията.

Задачите, които ще бъдат изпълнявани, са действие на формированието на КПП; като механизирани и пеши патрул; като група за бързо реагиране; като наблюдателен пост и на кула и действие на формированието като предна оперативна база. 

Във връзка с предстоящата национална сертификация ще има изнасяне на военна техника от района на военно формирование 26 400 - Благоевград до Учебен полигон - Симитли. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK