Медици от седмица без заплати

снимка: infomreja.bg, архив

Заплатите на работещите в МБАЛ - Благоевград и останалите болници в региона се бавят вече седмица. Както ИНФОМРЕЖА писа, неразбориите в Националната здравноосигурителна каса след уволнението на директора Нели Нешева е причината лекари, медицински сестри и санитари все още да не са получили възнагражденията си за февруари.

Заплатите трябваше да бъдат преведени по сметките на здравните работници на 28 февруари. Прогнозите на управителя на благоевградската болница д-р Красимир Михайлов, че проблемът ще бъде решен в края на миналата седмица или най-късно в понеделник /вчера/, не се сбъднаха, въпреки че договорът със здравната каса е бил подписан на 29 февруари.

Останалите без възнаграждения продължават да са в пълно неведение, тъй като никой от ръководството на болницата не ги уведомява защо се бавят парите.

Директорът на Регионалната здравна инспекция в Благоевград д-р Огнян Чилев коментира пред ИНФОМРЕЖА, че заплатите се бавят във всички болници в страната. По думите му собственикът на частната болница "Пулс" Александър Щерев осигурил възнагражденията на медицински и немедицински персонал, като изтеглил кредит.

Д-р Чилев обяви, че парите за заплати вече са пуснати по електронните карти и до края на деня или най-късно утре здравните работници ще получат възнагражденията си.

Досега забавяне не е имало от управлението на д-р Екатерина Чакалска, когато медицински и немедицински персонал останаха без заплати за Нова година.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK