Над 150 състезатели мериха сили на „Купа Независимост“ в Кюстендил

Снимки: СК "Евротрамп"

Кристъл Станкова, Георги Пангев и Еманоил Валентинов включени в проектосъстава на националния отбор по батут

В Кюстендил се проведе четвъртото поредно издание на международен турнир по батут „Купа Независимост 2019“.

Организатори на събитието са спортен клуб по скокове на батут „Евротрамп”, Министерството на младежта и спорта и Община Кюстендил.

В тазгодишното издание на турнира взеха участие над 150 състезатели от 5 различни държави - Гърция, Украйна, САЩ, Турция и България. Като те влязоха в оспорвана битка за призовите места и разбира се за купа Независимост.

Като отбор с най-много точки и носител на Купа "Независимост" е отборът на Габрово - „ Акро-Арт”. Купата за второ масто отива в съседната ни Гърция - в отбора на гр. Кавала „PALMOS KAVALA”.

Отборният приз на трета позиция получи отбора на гр. Русе- „Имидж”. Състезателите на СК „ Евротрамп” представиха достойно клубът домакин на състезанието.

Кюстендилският клуб участва с 10 състезатели, като бяха обхванати всички възрастови групи. В групата на най-малките /деца до 8 г./ Божидара Георгиева зае второ място в дисциплината батут индивидуално.

В по-голямата възраст Еманоил Валентинов събра пълен комплект от медали и в трите дисциплини - индивидуално двоен мини батут и синхрон. В индивидуалното той се класира трети като същата позиция зае и на ДМБ.

В синхрона Георги Пангев, Еманоил Валентинов заеха почетното първо място като конкуренцията в тази възраст беше изключително жестока. Малко не достигна на Георги да стъпи на почетната стълбичка в индивидуалната дисциплина и той остана четвърти.

Състезанието беше наблюдавано от шефа на Българска федерация по скокове на батут и от представители на ММС и община Кюстендил.

Те споделят, че са забелязали кюстендилската състезателка Кристъл Станкова, която се отличава със своя стил и сложност на елементите. Тя, заедно с Еманоил и Георги, е включена в проектосъстава на националния отбор на България.

Спортен клуб „ Евротрамп” благодари на всички, допринесли за реализацията на турнира, на всички спонсори и доброволци.

Клубът обявява своето есенно записване. Тренировките по батут се провеждат всеки делник от 17 до 20ч. в залата по батут на стадион "Осогово".

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK