Мечо Пух оживя в „Часът на приказния разказвач”

снимки: infomreja.bg

Един от любимите герой на малки и големи Мечо Пух оживя чрез гласа на актрисата от Куклен театър-Благоевград Елеонора Кулинска в инициативата „Часът на приказния разказвач”. Фоайето на Община Благоевград отново потъна в приказна атмосфера. Малчуганите бяха завладени от приключенията на героя на Алън Милн Мечо Пух и невероятното превъплъщение в неговия образ на актрисата Елеонора Кулинска.

„Часът на приказния разказвач” ще продължи и днес, отново от 18.00 часа. Малките слушатели отново ще бъдат посрещнати в приятна обстановка, с лакомства и чаша какао. Поредна приказка ще прочете майката на гласовития 13-годишен музикант Лъчезар Кацарски - Албена Чобанова. Приказките продължават и в съботния следобед. Децата ще имат възможност да чуят любими приказки, а кой ще се влезе в ролята на разказвач, остава в приказна тайна.

Коледните изненади за най-малките продължават и в  „Работилницата на Дядо Коледа”, която отвори врати във фоайето на Община Благоевград. Работливите джуджета на белобрадия старец не спират да майсторят сурвачки, картички, сувенири. Всеки ден до 20 декември вратите на работилницата ще бъдат отворени за децата на Благоевград.

В рамките на две седмици около 1000 малчугани на възраст между 5 и 10 години от училища,  детски градини и Ресурсния център в града ще майсторят картички, сурвачки, украси за елхата, маски, колачета и рисунки с коледно-новогодишни мотиви. Малките джуджета работят по утвърден график, а знания за магията на Коледа им предават елфи от  Обединен детски комплекс, Център по изкуствата, актьори от Куклен театър и школи от Младежки дом.

В края на работилницата ще бъде открит Коледен базар с изработеното от децата. Красивите подаръци ще бъдат изложени на площад „Македония”, където жители и гости на Благоевград ще могат да се сдобият с тях преди Рождество Христово.

 

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK